Fillers

Fillers

.

Ansiktskonturering
med filler

Det finns både permanenta fillers och fillers som försvinner med tiden. På senare år har de permanenta fillers lett till en del komplikationer med kapselbildning och att de bildar hårda klumpar som måste avlägsnas med kirurgisk intervention.

 

De vanligaste fillers som idag används vid kosmetiskt bruk består av hyaluronsyra (HA) som är en komponent av läderhuden. Vi på Diamond Plastikkirurgi utför alla våra fillerbehandlingar med HA. Molekylstorleken och bindningarna mellan molekylkedjorna kan variera och därmed har vi idag möjlighet att med dessa olika HA anpassa våra behandlingar till olika ändamål och användningsområden.

 

HA försvinner oftast efter ca 1 år och därmed dess effekt. Därför behövs påfyllning av produkten med jämna mellanrum. De absolut vanligaste användningsområden med filler inom estetiska behandlingar är läppar, kindben, tear trough, nasolabialfåra, mungipa, området kring ögonen samt djupa linjer i ansiktet som inte försvinner med endast muskelavslappnande toxiner.

 

Fördelen med filler är att man upplever en direkt effekt efter behandlingen. Oftast användes olika typer av bedövningskräm före behandlingen för att minska eventuella obehag med smärta. Efter behandlingen brukar läpparna tillfälligt svälla upp och man kan även få mindre blåmärken som försvinner efter ett par dagar.

 

Innan behandlingen brukar området som ska behandlas kylas med is och smörjas med lokalbedövningskräm för att minska obehag och eventuella blåmärken.

 

Patienten brukar i de flesta fall sitta bekvämt i behandlingsstolen så att skuggor och konturer lättare framhävs. Därefter injiceras den produkt som valts på olika nivåer beroende på vilken del av ansiktet som behandlas. Efter injiceringen är klar masseras och formas området noggrant. Effekten kommer omedelbart och det är vanligt med lättare svullnad och blåmärken som kan ta upp till 1 – 2 veckor för att försvinna helt.

 

  • Behandlingstid: 15 minuter
  • Bedövning: bedövningskräm
  • Pris från: 2400 kr
  • Tillbaka till arbetet: omgående
  • Delbetalning: Fr

Behandlingen är lämplig för alla med olika former av volymdefekt och de allra bästa resultaten uppnås om huden redan innan behandlingen har god elasticitet utan allt för mycket hudöverskott.

Behandlingen utförs inte på patienter som är gravida och/eller ammar, de med blodförtunnande läkemedel samt om det föreligger en infektion i eller omkring det område som ska behandlas.

Varaktigheten av fillerbehandling varierar mycket beroende på vilken produkt man använder och hur individens kropp hanterar och bryter ned fillermaterialet. Vanligtvis vara en behandling ca 1 – 1,5 år.

Priset beror helt på den vilken produkt som används och i hur stor mängd samt hur många områden som behöver behandlas. Före din behandling kommer du tillsammans med din auktoriserade behandlare noggrant diskutera och gå igenom vilken skräddarsydd behandling du behöver för att uppnå ditt mål.

Ett alternativ till injektionsbehandling med hyaluronsyra är fettransplantation. Fördelen med fettransplantation är att den är permanent och behöver i de allra flesta fall inte fyllas på igen. En annan fördel är att det är kroppsegen vävnad och därmed reagerar inte kroppen på detta i samma grad som med fillers. Före din behandling kommer du tillsammans med din auktoriserade behandlare att noggrant diskutera och gå igenom vilken skräddarsydd behandling du behöver för att uppnå ditt mål.

Filler behandlingar

Önskas andra specifika fillers märken kontakta oss.

Enligt lag måste en Konsultation göras 48h innan injektionsbehandling utförs.

Alla våra injektioner utförs av specialistläkare

Hyalase

Löser Filler/ Hyaluronsyra

Hyalase injiceras på önskat område och tar bara några minuter.

 

På endast några timmar bryter Hyalase ner den oönskade fillern i ex dina läppar, tar bort klumpar och inkapslingar för att återställa områden till sitt ursprungliga utseende. Sluteffekten har man efter ca 1 vecka.

 

Behandlingen riktar sig till alla som har blivit felbehandlade.

 

Har du gjort en fillersbehandling som du inte är nöjd med ? Vi kan hjälpa dig.

 

Enligt lag måste en Konsultation göras 48h innan injektionsbehandling utförs.

Alla våra injektioner utförs av specialistläkare

Kontakta oss för en konsultation

Kontakta oss via formuläret så återkommer vi inom kort.