Hårtransplantation

Hårtransplantation

Går du runt och mår dåligt över att du blivit tunn hårig på sistone? Vi har lösningen!

 

Håravfall är ett av de vanligaste problemen för människan, för vissa kan det bero på ett genetiskt arv, för andra kan det handla om åldern. Lyckligtvis finns möjligheten att återfå förlorat hår genom att genomgå en hårtransplantation som är ett av de vanligaste ingreppen som män gör idag. Genom vår expertis inom området får du en trygg genomgång av hur processen går till då vi behandlar alla patienter individuellt utifrån förutsättningar och vision

om resultat. 

 

Vi finns i centrala Sverige, Jönköping .

Tveka inte på att höra av dig för att höra mer eller få en kostnadsfri konsultation.

Information Om
Hårtransplantation

Allmän info

  • Våra läkare har mer än 15 års erfarenhet från branschen.
  • Vi använder FUE metoden ( Follicular Unit Extraction.).
  • Vi har Sveriges bästa priser.
  • 2 st PRP-injektioner ingår i alla våra hårtransplantationer.
  • Vi utgår från dina individuella förutsättningar och vision.
  • Konsultation är kostnadsfritt! 

 

På Dreamline Clinic arbetar vi endast med specialister inom området som består av legitimerade läkare och certifierade sjuksköterskor. Vi lämnar ingenting åt slumpen då vi planerar alla steg från vårt första möte till det sista som kan vara 12 månader efter utfört ingrepp. 

Genom vår långa erfarenhet och kompetens vet vi vad som krävs för att leverera ett naturligt resultat.

Hårtransplantation

Enkelt sagt kan man säga att man plockar hårsäckar från bästa möjliga donationsområde på bakhuvudet för att placera det på ett önskvärt område. I samråd med läkaren kommer man fram till en hårlinje som önskas och därefter omplaceras hårsäckarna genom FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). Metoden innebär att man genom ett väldigt tunt instrument plockar ut de hårsäckarna som har bäst genetiskt kodning och placerar dessa utifrån den överenskomna konsultationen. 

Hårtransplantationen steg för steg. 

Steg 1: Konsultation

Det första steget i konsultationen är hälsodeklarationen där vi går igenom din fysiska status för att se om du har/haft sjukdomar som kan ha inverkan på hårväxt och en eventuell hårtransplantation.

Därefter övergår vi till att lyssna på vad just du vill åstadkomma med din transplantation. Vi lokaliserar behovet. 

 

Läkaren ger därefter sin syn och råd på hur vi ska uppnå bästa möjliga resultat genom att analysera donationsområdet på bakhuvudet. Läkaren tittar noga på hur ditt nuvarande hår växer, om du har några virvlar och om hårsäckarna består av flertalet hårsäckar för att kunna uppnå bästa möjliga resultat. Vi tar naturligtvis även hänsyn till om du har hudförändringar eller sjukdomar som kan ha en inverkan.

 

Steget efter över går läkaren till att tillsammans med dig rita ut en hårlinje som läkaren med sin kompetens rekommenderar. Därefter får du möjligheten att ge din input för att komma fram till den bästa möjligheten för just dig.

 

Efter att hårlinjen har ritats ut gör vi en slutgiltig bedömning om hur många grafts som du kan och behöver transplantera. Vi grundar inte vårt pris på antalet grafts utan har ett fast pris där vi försöker leverera så perfekt resultat som möjligt utan att försöka styra er till flera ingrepp. Skulle det mot förmodan behövas två ingrepp så kommer vi redan vid första konsultationen förklara detta. Allt för att uppnå det bästa möjliga slutresultatet. Det är väldigt viktigt för oss att du som patient har en realistisk förväntning på slutresultat då man inte kan grunda sitt framtida slutresultat på någon annan patients bilder. Alla förutsättningar är individuella.

Steg 2: Boka tid

När du har hunnit tänka igenom din konsultation och känner dig redo så är det dags för att boka upp en tid. Det är viktigt att man planerar så man kan vara ifrån arbete etc. i ungefär en vecka. Spåren från ingreppet är borta på en vecka och det nya håret börjar växa direkt.

Steg 3: Operation

Under operationsdagen börjar processen med att vi går igenom förutsättningar och gör en ytterligare hälsokontroll. Därefter får du byta om till en operationsrock och vi går igenom de olika delarna i processen så du vet vilka delar själva ingreppet består av. (Ett tips är att ha med sig bekväma kläder och kläder där du slipper att ta på dig något över huvudet.)

 

Vi övergår sedan till att rita upp den tänkta hårlinjen enligt tidigare konsultation och här har du som patient en sista chans att vara med och ändra/justera linjen om det så skulle önskas. 

 

Därefter börjar själva operationsprocessen med att raka av området där vi ska plocka hårsäckarna ifrån, donationsområdet. Detta området markeras genom en penna och håret rakas därefter. De flesta patienterna väljer att raka av hela håret men det är väldigt viktigt att man kommer till kliniken orakad så vi kan se hur håret växer.

 

Efterföljande process hamnar om att injicera lokalbedövning i donationsområde vilket kan kännas. Men vi har även lösningar för smärtfri lokalbedövning. 

 

När lokalbedövningen har inverkat påbörjas extraherings processen av hårsäckarna vilket innebär att läkaren genom ett speciellt instrument ”borrar ut” hårsäcksgrupperna en och en för att sedan plocka ut alla grafts styckvis med pincett.  

 

När läkarteamet har extraherat hårsäckarna för att täcka ditt behov utifrån dina förutsättningar övergår läkaren till att skapa kanalerna för hårsäckarna. Detta moment är det svåraste momentet i hårtransplantationen och kräver bra teknik, kunskap och noggrannhet då det är avgörande för slutresultatet.

 

När alla hårsäckar är transplanterade smörjs donationsområdet för att skydda mot smuts och lindas in i bandage som ska sitta på i 24 h. Innan du lämnar kliniken får du med dig material och en genomgång om hur eftervård och medicinering ska ske.

Steg 4: Efterbehandling med PRP

När du känner dig redo får du kontakta Dreamline Clinic för att boka in dina två kostnadsfria PRP injektioner. Dessa hjälper och stimulerar processen för hårväxten.

Steg 5: Återbesök

Ca 4-6 månader efter operationen bokar vi in dig på ett återbesök hos läkaren som utfört operationen. Tillsammans går ni igenom resultat och hur processen ser ut. 

Steg 6: Uppföljning

Ca. 1 år efter utförd operation bokas ett frivilligt möte in för att gå igenom slutresultat. Här tar man ställning till om man behöver fler ingrepp samt om hur slutresultatet blivit.

 

 

Svensk läkarlegitimation och registrerad hos IVO

Kontakta oss för en konsultation

Kontakta oss via formuläret så återkommer vi inom kort.